Blog

Dobro došli na našu blog stranicu. Ovdje ćete pronaći više informacija i savjeta za ugodan  boravak u našem gradu.

Da biste na vrijeme bili informisani o pogodnostima, popustima i savjetima koje nudimo, prijavite se na naš Newsletter putem priložene forme.  Saglasan/a sam sa politkom privatnosti

  Top tri POSNA jela koja možete naći u Tradicionalnom restoranu „Integra“ u Banjaluci

  mar 14, 2023

  restoran integra riba

  Znamo da je posna hrana veoma ograničena, ali je ovaj način ishrane ujedno i veoma zdrav za čovjekov organizam. Sa aspekta zdravlja, posna hrana mnogo doprinosi poboljšanju metabolizma, regulisanju tjelesne mase, smanjenju rizika od nekih bolesti, ili pak poboljšanju kognitivnih funkcija kao što su pamćenje i koncentracija. Bilo kako bilo, ako se odlučite na ovaj plemeniti čin posta, imajte na umu da je najčešća sugestija, ljekara i nutricionista, da svi koji poste moraju da nađu dovoljan izvor visokokvalitetnih proteina ili pak omega-3 masnih kiselina. Iz tog razloga mi smo se odlučili na savršene riblje specijalitete,a u nastavku nam donosimo top tri naše preporuke, koju su za naše goste, ali i naše drage banjalučanke i banjalučane pripremili naši vrijedni šefovi kuhinje.

  Prva naša preporuka bio bi SMUĐ SA ŽARA. Ovaj specijalitet nam je posebno drag, jer smuđ kojeg pripremamo dolazi ni manje ni više, nego iz naše prelijepe rijeke Vrbas. Smuđ, kao riba, poznat je po veoma ukusnom i kvalitetnom mesu, koje se može pripremiti na mnogo načina. Smuđ ima čvrsto meso sa malo kostiju i obično se služi na različite načine, ali po izboru šefova kuhinje mi smo birali da u ponudu stavimo file smuđa sa krompir salatom i marinadom. Oduševljenje ćete pokazati odmah prilikom serviranja, koje će nastaviti da raste kada se vaše nepce sretne sa rapsodijom slasnih zalogaja.

  Kakva bi to priča o posnim jelima bila, a da ne spomenemo DIMLJENOG ŠARANA. Zbog svoje niskokalorične vrijednosti, itekako je cijenjena riba posebno kod ljudi koji brinu o svojoj ishrani i zdravlju. Ovaj put, na nešem meniju naćićete izuzetno vrijedan specijalitet u vidu dimljenog šarana koji u sklopu serviranja dolazi u kombinaciji sa krompir salatom i marinadom. Odlučili smo se za ovu verziju, upravo iz razloga da na što bolji način sačuvamo sve kvalitetne sastojke koje ova itekako vrijedna vrsta ribe sadrži u svom mesu. Oduševljenje sa našim dimljenim šaranom, nadmašuje očekivanja mnogih iskusnih poznavalaca i obožavaoca ribe, ali ni istinske gurmane ne ostavlja ravnodušnim.

  I treći specijalitet, naravno, nimalo manje vrijedan od prethodna dva, jeste PASTRMKA SA ŽARA. Pastrmka se smatra klasikom, ali to je vrlo često zbog njene rasprostranjenosti i neodoljivog okusa, koji pomješan sa kvalitetnim vrhunskim bijelim vino, stvara istinsku čaroliju. Pripada familiji lososa, pa nije slučajno odakle dolazi tolika sočnost u njenom mesu. I ovaj specijalitet serviramo sa krompir salatom i marinadom. Jednom kad probate čaroliju posebno pripremljene marinade u kombinaciji sa krompir salatom, shvatićete zašto naši riblji specijaliteti dobijaju na posebnoj važnosti.

  posno jelo riba

  Vidimo se u vašem omiljenom Tradicionalnom restoranu „Integra“ u Banjaluci. A, vas u nastavku pozivamo da pregledate naš meni u online formi