Blog

Dobro došli na našu blog stranicu. Ovdje ćete pronaći više informacija i savjeta za ugodan  boravak u našem gradu.

Da biste na vrijeme bili informisani o pogodnostima, popustima i savjetima koje nudimo, prijavite se na naš Newsletter putem priložene forme.  Saglasan/a sam sa politkom privatnosti

  Lovački specijaliteti na trpezi Tradicionalnog restorana Integra

  nov 1, 2023

  Odmah da razjasnimo, nije lovačka priča, u pitanju su lovački trofeji koje možete naći određenim danima (petkom, subotom i nedjeljom) na meniju Tradicionalnog restorana Integra. Pašteta od prepelice, fazana, divlje patke i guske, kobasice od vepra i kunića te gulaš od srne i jelena lopatara, tri su vrhunska i raskošna specijaliteta koja ćete pronaći u našoj režiji i odlični povodi za razgovor za stolom, bilo da su u pitanju lovačke priče, porodične teme, prijateljski razgovori ili poslovni sastanci. 


  Lovački meni možda ipak bude povod za lovačke priče za stolom

  Poštovaoci i vrsni poznavaoci lovačkih specijaliteta ili specijaliteta od divljači, znaju da je riječ o veoma cijenjenoj gozbi, koja svoje kvalitete opravdava na prvom mjestu dobrim ulovom, a na drugom mjestu umijećem kuhara da prezentuje i kreira jedan kvalitetan obrok, što u finalu potvrđuje da je lov bio uspješan. Tradicija obično nalaže, da uz samu pripremu ili pak konzumaciju specijaliteta od divljači, idu i lovačke dugodovštine, a pošto su neke od lovačkih priča toliko nevjerovatne, ponekad čak i nerealne, u našem narodu se često za neke krupne laži i nevjerovatne priče kaže da su upravo „lovačke priče“. Ali, bilo kako bilo, lovačke priče uvijek motivišu, nasmijavaju, ističu hrabrost pojedinih lovaca ili se pak prepričavaju, a naš je cilj upravo to, da prepričavate i motivišete druge da dođu i uživaju u našoj vrhunskoj hrani i predivnoj atmosferi koja rađa mnoge dobre priče.

  Iz ponude izdvajamo 

  Pašteta od prepelice, fazana, divlje patke i guske – Tajna ovog specijaliteta leži u sastojcima kojima smo ovaj specijalitet oplemenili, a to su konjak i timijan. Ova dva sastojka daju šmek, obogaćuju aromu i nadržaju nepca koja su nakon paštete dobro pripremljena za glavno jelo. Servirana uz aromatizovani baget, predstavlja savršeno predjelo i uvertiru u pravu priču.

  pasteta

  Gulaš od srne i jelena lopatara – Kada bismo morali birati između naših top specijaliteta, ovaj gulaš bi se našao sigurno među top 5 specijalieteta koje izdvajamo sa menija Tradicionalnog restorana Integra. Obogaćen rakijom od višnje i likerom od zelenih oraha, zaustaviće lovačku priču bar na kratko, jer fokus prelazi na gastro uživanje u kojem će sva čula uživati. U našem gulašu naćićete pasatu od pelata paradajza i aromatizovanu palentu, koja zajedno sa glavnim sastojcima daje osjećaj sitosti i jednog kompletnog jela.

  gulas od divljaci

  Kobasice od vepra i kunića – istančano nepce našeg šefa kuhinje, dovelo je do spajanja dva kvalitetna sastojka mesa divljači. Ovaj delikates ne bi bio vrhunski da tokom njegove pripreme nisu dodani magično sastojci, poput tri vrste paprike, bijelog bibera, korijandera i aromatizovane palente. Znamo da se u restoranima jede viljuškom, ali ovo je ono jelo gdje ćete poželjeti i prste da poližete. Garantujemo.

  kobasice od divljaci

  Važne napomene: 

  1. Uz ove specijalitete preporučuje se ili po neka čašica kvalitetne rakije (mi izdvajamo Stršljen rakiju) ili kvalitetno crno vino po vašem izboru.
  2. Tekst iznad je nastao u okviru naše lovačke priče u čiju istinitost ćete se morati uvjeriti sami. 

  Javite nam utiske i prijatno!